Proces proizvodnje korak 01 01

ČIŠĆENJE češljanje i čupanje sirove vune

Proces proizvodnje korak 02 02

Sterilizacija vune WSU 3000 patentiranom zelenom tehnologijom

Proces proizvodnje korak 03 03

Proizvodnja pahulja + 0ZON – WOOLEE repelent

Proces proizvodnje korak 04 04

Proizvodnja visoko komprimiranih valjaka + 0ZON – WOOLEE gnojivo

1. ČIŠĆENJE češljanje i čupanje sirove vune

2. Sterilizacija vune WSU 3000 patentiranom zelenom tehnologijom

3. Proizvodnja pahulja   + 0ZON – WOOLEE repelent

4. Proizvodnja visoko komprimiranih valjaka  + 0ZON – WOOLEE gnojivo


Proizvodnja visoko komprimiranih valjaka  + 0ZON – WOOLEE gnojivo

WOOLEE gnojivo NPK :  9-12,5 % - 0 -5 :

  1. Češljanu vunu  steriliziramo WSU 3000 zelenom tehnologijom .
  2. WOOLEE gnojivo nastaje na modificiranim strojevima za proizvodnju visokokomprimiranih valjaka – peleta od sirove bvune.  

WOOLEE gnojivo djeluje u zemlji  . Nužno je valjke ugurati u zemlju – tlo oko biljke ili tlo prije sadnje.
WOOLEE  valjci / peleti narastu u dodiru sa vodom do 20 x.
Kada valjak naraste i spremi vodu , on otpušta vodu i dušik – kalij po potrebi tla ili korjena biljke. WOOLEE gnojivo tako postaje sporo-otapajuće dušićno gnojivo.
Štedi 20 % vode.
Povećava prinose 30 %

Proizvodnja pahulja   + 0ZON – WOOLEE repelent

WOOLEE repelent :

  1. Češljanu vunu  steriliziramo WSU 3000 zelenom tehnologijom .
  2. WOOLEE repelent  nastaje na modificiranim strojevima za proizvodnju pahuljica od sirove vune.  

WOOLEE repelent djeluje na zemlji – tlu oko biljke.
Nakon sterilizacije pahuljice su hygroskopne i lanolin izbija na svakom kraju dlake repelenta . PUŽEVI kada dođu do pahuljice , ona usiše njihovu sluz i oni se ne mogu kretati. Lanolin koji se izdvojio - razlog  je više zašto je zaštita 100 % efikasna protiv nametnika , mrava i puževa.
U dodiru sa bilo kakvom sluzi ili vlagom naše pahuljice narastu 5 x . Postaju tepih i MALČ koji čuva tlo od gubitka vode ,  korova , i klimatskih extrema : pregrijavanja i smrzavanja tla. Nakon što izgubi svojstvo zaštite i malča , ukopati u zemlju gdje nastavlja čuvati vodu i rahliti tlo.

 

Upoznajte proizvodnju

Recentna biološka istraživanja ukazala su da tradicionalni biomaterijal - vuna, posjeduje iznimna nutritivna svojstva (poglavito dušik i kalij) kao i fizikalna svojstva (porozna struktura koja zadržava vlagu)  koja mogu uvelike potpomoći rast biljaka kao potencijalno bio-gnojivo (Zheljazkov et al., 2009;  Bradshaw & Hagen, 2022).  U kontekstu suvremene industrije koja teži održivim biološkim rješenjima, navedeno pokazuje izniman potencijal. Nažalost, utilizaciji sirove vune kao sirovine za proizvodnju bio-gnojiva stoji mikrobiološka prepreka. S obzirom da je sirova vuna efikasna nutritivna podloga, ista u prirodi na sebe veže široku paletu microorganizama čije je prirodno stanište. S obzirom da neki od mikroroganizama, koje prirodno nalazimo na sirovoj vuni, mogu biti patogeni, prije ikakve industrijske uporabe sirovu vunu je potrebno sterilizirati.Tradicionalne metode sterilizacije vune oslanjaju se na ispiranje iste u vreloj vodi uz kemijski tretman i/ili tretiranje parom - što uz veliku potrošnju vode i energije ostavlja nepovoljan otisak na okoliš - stvaranjem industrijskog otpada.Sukladno, industriji uporabe vune bilo je neophodno održivo, ekonomičnije i zelenije rješenje - koje ne troši mnogo resursa, te idealno ne generira industrijski otpad.Naš izum predstavlja upravo takvo rješenje koje je otvorilo vrata isplativoj i ekološkoj komercijalnoj uporabi vune za proizvodnju bio-gnojiva, te svih vezanih proizvoda od sirove vune. Razvijen održivi zeleni kemijsko-fizikalni proces sterilizacije sirove vune, koji ne zahtijeva reagense niti generira industrijski otpad- Razvijen i patentiran prototip industrijskog stroja za sterilizaciju sirove vune navedenom inovativnom tehnikom (PATENT UM20230006), koji će se dalje komercijalizirati.

 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

woolee.hrWoolee proizvodnja-1
woolee.hrWoolee proizvodnja-2
woolee.hrWoolee proizvodnja-3
woolee.hrWoolee proizvodnja-4
woolee.hrWoolee proizvodnja-5
woolee.hrWoolee proizvodnja-13
woolee.hrWoolee proizvodnja-6
woolee.hrWoolee proizvodnja-7
woolee.hrWoolee proizvodnja-8
woolee.hrWoolee proizvodnja-11
woolee.hrWoolee proizvodnja-12
woolee.hrWoolee proizvodnja-15