Eko Lika GREENNovation želi postati vodeći centar za proizvodnju organskog gnojiva od sirove ovčje vune na nacionalnom i regionalnom nivou. Kroz razvoj inovacija i zelenog bio-poduzetništva, naš cilj je doprinijeti održivom razvoju krškog kraja u Republici Hrvatskoj i šire, promovirajući koncept kružnog gospodarstva. Svoj projekt temeljimo na ekološkim principima, podržavajući tako eko poljoprivredu i održivi turizam.

Naši WOOLEE vuneni peleti izrađeni su isključivo od sirove ovčje vune. U njima nema tragova polimera, plastike ili kemikalija, što ih čini sigurnim za djecu i kućne ljubimce. Osim toga, naše gnojivo zadržava vlagu i postepeno je otpušta u zemlju, smanjujući tako potrošnju vode za 25%.

Korištenjem vune kao resursa za proizvodnju organskog gnojiva i repelenta, umjesto da je tretiramo kao otpad, uspješno smo riješili ekološki problem koji je ugrožavao nacionalne parkove i parkove prirode u Lici. Svake godine u prirodi završi oko 200-300 tona ovčje vune samo u ovom području. Naša odluka da koristimo vunu i stvorimo novi proizvod pridonosi očuvanju okoliša i postizanju CO2 neutralnosti.

WOOLEE, naše dušično organsko gnojivo od sirove vune, poboljšava kvalitetu tla i rast biljaka. Za razliku od kemijskih gnojiva koja samo hrane biljke, ali zagađuju tlo, naše organsko gnojivo obogaćuje tlo i pruža hranjive tvari biljkama. S obzirom na sve veću potražnju za zdravom ekološkom hranom i očuvanim okolišem, naši WOOLEE proizvodi potpuno zadovoljavaju te potrebe.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

woolee.hrDragica jerkov
woolee.hrDragica razvojni 17.05.23-8
woolee.hrOtvorenje tvornice web-5
woolee.hrWoolee proizvodnja-1
woolee.hrDisruptive greennovation
woolee.hrOrgansko gnojivo-3web
woolee.hrOtvorenje tvornice web-4
woolee.hrOtvorenje tvornice web-2
woolee.hrOrgansko gnojivo-6 copy
woolee.hrOtvorenje tvornice web-46
woolee.hrOtvorenje tvornice web-53
woolee.hrLika region shutterstock 1878679234
woolee.hrOtvorenje tvornice web-56
woolee.hrOtvorenje tvornice web-61
woolee.hrOtvorenje tvornice web-62
woolee.hrOtvorenje tvornice web-14