Koja je razlika između WOOLEE gnojiva i stajskog gnojiva u ekološkoj proizvodnji ?
WOOLLE gnojivo sadrži visoki postotak dušika od 9-12,5 % i 5 % kalija .– STAJSKO gnojivo ne postiže ove vrijednosti.
WOOLEE dušik je sporo-otapajući jer se zadržava u dlaci dok se ne isprazni nakupljena voda u WOOLEE peletu. – STAJSKO gnojivo brzo otpušta dušik.
WOOLEE gnojivo je prilikom sterilizacije tehnologijom WSU 3000 oslobođeno patogena . – STAJSKO gnojivo se ne sterilizira , a znamo da je to izmet životinje.
WOOLEE gnojivo nema u sebi sjemenke korova . – STAJSKO gnojivo (jer je izmet životinje ) sadrži i sjemenke korova i trave koju životinja pojede.

Koja je pH vrijednost WOOLEE gnojiva?
PH vrijednost našeg gnojiva je od 8,49 – 8,68

Može li se koristiti u ekološkoj poljoprivredi?
Da, naše gnojivo može se koristiti u ekološkoj poljoprivredi, jer ima ECO certificat.

Koliko gnojiva WOOLEE stavljamo u maslinik ?
Oko svake biljke treba ukopati oko dvije šake WOOLEE gnojiva, zavisno od debljine debla. No, s količinom se ne može pogriješiti i ako se stavi više.

Može li se predozirati korištenje gnojiva NPK 9/12,5 – 0 – 5?
Ne može se predozirati jer je WOOLEE organsko gnojivo. DUŠIK (12 %) i KALIJ su sporo otapajući i hrane biljku i tlo.

Nedostaje P – fosfora koji u kemijskim gnojivima vezuje dušik. Kako dodati fosfor?
Ne treba dodavati fosfor, jer je DUŠIK od 12 posto deponiran u ovčjoj dlaci WOOLEE gnojiva koja je takve strukture da ga veže. Zato naše WOOLEE gnojivo uopće ne treba fosfor.

Je li WOOLEE gnojivo bolje ukopati u zemlju?
Bolje ga je ukopati. WOOLEE peleti postaju spremnik za vodu, sporo otapaju vodu s dušikom i kalijem i tako dugo hrane i biljku i tlo.

Kako koristiti WOOLE gnojivo za kupus, špinat ili rajčicu ?
Najbolje je u gredicu ručno posuti dvije žlice WOOLEE peleta, prekriti ih zemljom, a onda iznad zasaditi sadnice biljaka.

Koliko i kako djeluju pahuljice WOOLEE repelenta protiv nametnika i puževa golača?
Pahuljice WOOLEE repelenta treba posuti oko biljke da je tlo pokriveno. WOOLEE pahuljice zbog svoje higroskospije usišu sluz puževa i nametnika pa se oni ne mogu kretati . Pahuljice narastu i pretvore se u zaštitni tepih, koji štiti i dalje dok se ne razgradi, otprilike 30 dana. Poviše stvorenog tepiha slobodno se može dodavati još pahuljica, jer one i lagano hrane biljku.Nije štetan za djecu i kućne ljubimce!

Da li WOOLEE repelent štiti od svih vrsta puževa ?
WOOLEE repelent štiti od svih vrsta puževa : golaća , sa kućicom , velikih , malih ...itd , jer pahuljice WOOLEE funkcioniraju na način da usišu sluz puža. Puževi se bez sluzi ne mogu kretati . Nakon usisavanja vlage i sluzi , pahuljice narastu i tvore zaštitni tepih , koji ima i funkciju malča.

Dušik u ovčjoj vuni je od izmeta ovce , jer vuna kao runo nema svojstva gnojiva . Da li je to točno?
To nije točno ! Izmet ovce ima 3-5 % dušika , dok dlaka ovce sadrži  9 – 12 ,5% , 5,5 % kalija.
Zašto je to tako ? Jer ovca pase travu a trava fotosintezom usiše iz zraka prirodni dušik i  kalij,  koje ovca kada pojede sa travom deponira u svoje runo.

Da li je sterilizacija nužna za WOOLEE gnojivo i WOOLEE repelent ?
Nužna je ! Ovca može neke bolesti prenjeti na ljude , preko runa – vune koje može  nositi i  patogene zbog parazita i krpelja  koji žive na ovci.

Koliko WOOLEE gnojiva ukopati u tlo po m2?
Pakiranje WOOLEE gnojiva od 2 L nahrani i pognoji 5-6 m2 vrta , ako gnojimo  gredicu tj  miješamo tlo sa WOOLEE  gnojivom.
Ako WOOLEE  gnojimo utiskujemo 1 – 2 žlice oko biljke tada gnojimo oko 35 m2 vrta.