Projekt Eko Lika GREENNovation   izgradio je  vodeći centar za proizvodnju organskog gnojiva od sirove ovčje vune na nacionalnom i regionalnom nivou. Kroz razvoj inovacija i zelenog bio-poduzetništva, naš cilj je doprinijeti održivom razvoju krškog kraja u Republici Hrvatskoj i šire, promovirajući koncept kružnog gospodarstva. Svoj projekt temeljimo na ekološkim principima, podržavajući tako eko poljoprivredu i održivi turizam.

Gnojivo WOOLEE vuneni peleti izrađeni su isključivo od sirove ovčje vune. U njima nema tragova polimera, plastike ili kemikalija, što ih čini sigurnim za djecu i kućne ljubimce. Osim toga, naše gnojivo zadržava vlagu i postepeno je otpušta u zemlju, smanjujući tako potrošnju vode za 25% povećavajući prinose za 30 %.

Korištenjem vune kao resursa za proizvodnju organskog gnojiva i repelenta, umjesto da je tretiramo kao otpad, uspješno smo riješili ekološki problem koji je ugrožavao nacionalne parkove i parkove prirode u Lici. Svake godine u prirodi završi oko 200-300 tona ovčje vune samo u ovom području Like .( u RH oko 1300 tona ).  Naša odluka da koristimo vunu i stvorimo novi proizvod pridonosi očuvanju okoliša i postizanju CO2 neutralnosti.

WOOLEE gnojivo  - NPK 9-12,5 % - 0-5 %  dušićno sporotapajuće gnojivo , poboljšava kvalitetu tla i rast biljaka. Za razliku od kemijskih gnojiva koja hrane biljke, ali osiromašuju tlo, WOOLEE organsko gnojivo obogaćuje tlo i osnažuje biljke  .

WOOLLE repelent je efikasna zaštita od puževa i štetočina .

Zbog sterilizacije vune zelenom patentiranom metodom WSU 3000  , proizvod je PATOGEN free, I efikasniji protiv puževa zbog visoke apsorbcije sluzi puža.

Puž se ne može kretati i raditi štetu na biljkama.

WOOLEE pahuljice narastu do 5 X  - tvore tepih oko biljke  koji postaje zaštita od klimatskih promjena i isušivanje tla – MALČ.

Neotrovan i kiša ga neće isprati , traje dok ga ne ukopate u zemlju , gdje nastavlja spremati vodu i prozračivati tlo.

WOOLEE pahuljice su 100% sigurne za djecu i kućne ljubimce

WOOLEE  CO 2  OTISAK  je izvanredan !

WOOLEE  proizvodi su CLIMATE FRIENDLY  /CARBON NEUTRAL .

 

Nagrade i priznanja

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

woolee.hrDragica jerkov
woolee.hrDragica razvojni 17.05.23-8
woolee.hrOtvorenje tvornice web-5
woolee.hrWoolee proizvodnja-1
woolee.hrDisruptive greennovation
woolee.hrOrgansko gnojivo-3web
woolee.hrOtvorenje tvornice web-4
woolee.hrOtvorenje tvornice web-2
woolee.hrOrgansko gnojivo-6 copy
woolee.hrOtvorenje tvornice web-46
woolee.hrOtvorenje tvornice web-53
woolee.hrLika region shutterstock 1878679234
woolee.hrOtvorenje tvornice web-56
woolee.hrOtvorenje tvornice web-61
woolee.hrOtvorenje tvornice web-62
woolee.hrOtvorenje tvornice web-14